مقایسه خواص مکانیکی بلوک سبک سیمانی غیرباربر با سایر بلوک های موجود در بازار
مقدمه :
افزایش سرمایه گذاری در صنعت ساخت بخصوص در بخش روسازه باعث افزایش تقاضای کمی و بالا رفتن انتظار کیفی از مصالح شده است. از یک طرف بهره وری پایین صنعت ساخت نسبت به سایر صنایع مانند تولید یا کشاورزی در کشورهای در حال توسعه، از طرف دیگر هدررفت قابل توجه مصالح ساختمانی در مرحله حمل و ساخت موجب از دست رفتن سرمایه در گردش ذینفعان این صنعت از جمله سرمایه گذاران و سازندگان می باشد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی: اگر بتوانیم در صنعت ساختمان کشور، مطابق با اهداف تعیین شده در سند چشمانداز توسعه، بهرهوری را افزایش دهیم، قطعا در سطح اقتصاد ملی و حتی اقتصاد خرد تاثیرات بسیاری را خواهد داشت.
26 بهمن 1399 - رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ششمین همایش ملی فناوریهای نوین صنعت ساختمانمحمد شکرچیزاده

مقایسه نرخ بهره وری در صنعت تولید و ساخت
در سالیان گذشته تا به اکنون نرخ بهره وری در صنعت تولید ( نمودار سبز رنگ) روند صعودی داشته در حالیکه در صنعت ساخت (نمودار قهوه ای رنگ) بدتر شده است.
با توجه به اینکه بهره وری برای نیروی انسانی، ماشین آلات و مصالح تعریف می شود، در صنعت ساختمان مصالح سبک تر، مقاوم تر، رفتار لرزه ای بهتر و ایمنی بالاتر می تواند هم بطور مستقیم و غیرمستقیم باعث افزایش بهره وری گردد.
از میان اجزاء غیر سازه ای، بلوک های دیواری از جمله مهمترین مصالحی هستند که می توانند بر بهره وری و ایمنی و هزینه تمام شده پروژه تاثیر بسزایی داشته باشند.



شرکت تولیدی ره دشت پیام با تکیه بر دانش فنی به روز و فناوری های نوین، در زمینه تولید بلوک های سبک غیر سازه ای دیواری و سقفی دارای نشان استاندارد فعال بوده و به عنوان تامین کننده اصلی می تواند نیاز پروژه های ساختمانی را تامین کند.
- از مهمترین ویژگی های بلوک سبک نسبت به بلوک های سنتی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1.کاهش ابعاد اجزای سازه ای : (ابعاد تیر و ستون و ضخامت سقف)
بار مرده ای که در طراحی سازه درنظر گرفته می شود شامل بار ناشی از وزن اجزای سازه ای و غیرسازه ای می باشد.با کاهش وزن اجزای سازه ای ابعاد مقاطع المان های سازه ای کاهش یافته و وزن اجزای سازه ای هم کاهش می یابد.
2.افزایش بهره وری و سرعت اجرای پروژه :
سبک بودن بلوک ها نسبت به آجر و بلوک های سنتی باعث می شود تا میزان نفر ساعت برای اجرای یک دیوار معین کاهش می یابد در نتیجه بهره وری که از تقسیم مقدار کار معین بر نفر ساعت بدست می آید افزایش می یابد.
همچنین با کاهش میزان نفر ساعت برای اجرای همان مقدار دیوارچینی، دستمزد نیروی انسانی افزایش می یابد.
3.آسیب کمتر به محیط زیست :
مصرف کمتر سیمان برای تولید بلوک سبک هم اندازه با بلوک های سنتی باعث کاهش مصرف سیمان شده و آسیبی که به محیط زیست در فرآیند تولید یا دفع ضایعات مصالح ساختمانی زده می شود کمتر خواهد شد
4.کاهش قابل توجه پرتی بلوک ها :
این ویژگی را می توان از دو بعد بررسی کرد : از طرفی به دلیل سبکی بلوک ها، شکستگی و ترک خوردن در حین بارگیری، حمل و تخلیه کاهش می یابد. علاوه بر این به دلیل برش پذیری ماسب بلوک های سبک سیمانی در مرحله شیارزنی جهت لوله های تاسیساتی، شیار اجرا شده با حداقل شکستگی کنترل نشده اجرا می گردد و نیاز به دوباره کاری و ترمیم را حذف می کند.
5.بهبود رفتار لرزه ای اجزای غیر سازه ای :
بلوک های تولیدی شرکت ره دشت پیام در دو انتها برآمدگی و فروفتگی هایی دارند، با چینش بلوک ها در کنارهم این برآمدگی و فروفتگی ها بصورت نر و ماده چفت شده و یک دیافراگمی را بوجود می آورند. این ویژگی موجب کاهش حرکت خارج از صفحه دیوار شده و رفتار لرزه ای را بهبود می بخشد.
– رعایت الزامات اجرایی مباحث مقررات ملی ساختمان و مبحث ششم اجباری بوده و این ویژگی صرفا جهت افزایش ضریب اطمینان می باشد.
6.کاهش مصرف کچ و خاک :
تولید کاملا مکانیزه بلوک های سبک سیمانی ره دشت پیام با دستگاه های مجهز و اتوماتیک موجب شده است تا سطح مقطع بالا و پایین این بلوک ها صیقلی و صاف باشد، در نتیجه در هنگام چینش بلوک ها روی هم، سطح دیوار کاملا تراز بوده و در مرحله سفت کاری، ضخامت گچ و خاک به حداقل می رسد.
7.اتلاف کمتر انرژی به دلیل ضریب انتقال حرارتی پایین:
هوای محبوس شده در خلل و فرج بین ساحتار بلوک ها همانند یک عایق عمل می کند و باعث می شود تا علاوه بر مقاومت بالاتر در برابر آتش مستقیم، ضریب انتقال حرارت کاهش می یابد در نتیجه محیط داخلی با صرق انرژی کمتری به دمای مورد نظر رسیده و ثابت می ماند.
8.حذف بندکشی دیوار :
سطخ خالی بین دو بلوک سبک سیمانی چیده شده روی هم بسیار کمتر از سبلوک های سنتی بوده و عملا فعالیت بندکشی را که وقت گیر و هزینه بر می باشد را حذف می کند.
منابع مقاله :